Hoe verander ik een kapotte oven- of gasfornuisruit?

Stap 1: Neem veiligheidsmaatregelen om uw glas te verwijderen   

 

LET OP: Voor meer veiligheid, aarzel niet om handschoenen te dragen.

 

Begin met het loskoppelen van de elektriciteit van uw oven. Lukt dit niet of weet u niet hoe u het moet doen, dan kunt u ook je elektriciteitsmeter afkoppelen. 

Maak een tafel of werkblad vrij, zodat u veilig kunt werken. 

 

Stap 2: verwijder het gebroken ovenglas 

 

Open voorzichtig de deur. Zuig indien nodig glasresten op in de buurt die u zouden kunnen verwonden en het correct openen of sluiten van de deur zouden kunnen belemmeren.

 

Als uw oven het toelaat, kunt u het metalen frame rond het glas gewoon losschroeven voordat u het verwijdert. Voor andere modellen: schroef de deur los en laat de scharnieren los waarmee de deur aan elke kant vastzit om verder te kunnen gaan.  

 

Plaats de deur op een vlakke ondergrond: het werkblad dat u eerder heeft vrijgemaakt.

 

Verwijder de schroeven en verwijder voorzichtig uw glas.

 

Neem indien nodig de tijd om de omgeving en de binnenkant van uw oven opnieuw te stofzuigen om ervoor te zorgen dat er geen glasresten achterblijven. 

 

Stap 3: Meet de afmetingen van uw ovenglas

 

Als uw glas gewoon gebarsten is of als zijn staat het toelaat, voer de metingen dan rechtstreeks op het glas uit voor meer duidelijkheid. Voer de metingen rechtstreeks in in onze rekenmachine.

Als dit niet mogelijk is, meet dan de locatie van het glas op uw deur en trek 3 mm aan elke kant af. 

Als u bijvoorbeeld 500 mm x 300 mm meet, bestelt u 497 x 297 mm

 

Stap 4: Zet uw ovenglas weer in elkaar

 

Plaats het glas voorzichtig terug op zijn plaats. Om het glas weer op zijn plaats te zetten, volgt u dezelfde stappen als bij het demonteren, uiteraard in omgekeerde volgorde. 

DRAAI DE SCHROEVEN VOORZICHTIG AAN: de bevestigingsschroeven moeten het glas ondersteunen. Let op dat u niet TE VEEL druk uitoefent bij het vastdraaien. 

 

Het is gelukt! U kunt nu genieten van uw nieuwe ovenglas.